HTML

Polskim története

Feltett szándékom, hogy megosszam másokkal is a polskim építésének történetét.

Friss topikok

  • Atis126p: @KecsO: Adataim nincsennek, de eladó :) A attilakolonics@freemail.hu címre ha írsz akkor meg tudju... (2012.03.06. 21:30) Rajongásom története
  • KG126: Na hogy áll a vas?????? El vagy tünve! Kell segítség? Vagy már taposod vele a macskákat? :D:D:D:D (2010.06.17. 12:20) Vízcsövezés
  • KG126: Továbbra is nagyon tetszik a fényezés, meg a szín, de mostmár nem lehetne arról a próbakörről vala... (2010.05.21. 09:17) Végső gittelés és festés! :)
  • KG126: Hát ez nagyon nem semmi. Végigjártad rendesen a szamárlétrát. :) Ennyi szívást, durva!!!!!!!!!! Gr... (2009.10.29. 10:22) 850-es motor beépítése 2
  • Atis126p: @KG126: Köszi szépen! A 3 hosszmerevítő is rajta volt a haslemezen ami komplettben lett cserélve!... (2009.09.15. 22:07) Mostani felújítás előzetes képei!!! CSAK KÉPEK!!!

Linkblog

Az első felújítás

2009.07.21. 01:05 Atis126p

Miután már rendesen dübörgött a zene a kocsimban és túlestem az első "vegyünk egy jobb kocsit a pók helyett" fellángoláson, arra gondoltam, hogy rendbe kéne rakatni a kasznit egy kicsit. Igazából még akkor sem gondolkodtam hosszú távon, ezért csak kissebb javítgatások voltak:

2 db külső küszöb, 1 db hátsó javító ív (persze csúnya utángyártott) , első sárvédőívek foltozása, taposólemez pótlása ( hiszen kezdett már hasonlítani Frédi és Béni kocsijára )

Ezt a műveletet a kasznis kb 3-4 hétig csinálta és jócskán megkérte az árát is. Hozzáteszem nem voltam elégedett a munkájával!!!!

Ezek után saját magam álltam neki kigittelni a kasznit, igaz soha nem csináltam még ilyet! Volt rajta mit gittelni bőven....

 

Az elemek illesztésénél lévő kis árkokat feltöltöttem gittel.... igaz itt a festés a későbbiekben megrepedezett.

 

Kissebb-nagyobb kihagyásokkal kb. 2 hónapig csináltam a csiszolgatást rajta. Eleinte csak kézzel, ahogy a nagykönyvben megvan írva....aztán már nagyon untam a dolgot és gépiesítettem és rezgőcsiszolót használtam :D

 

Íme a tető!!! Ezt valaki a parkolóban tánctérnek nézte és nyomott rajta egy gyenge szteppet. Történt ugyan is, hogy este a haverral bementünk a városba és a járgányt a parkolóban hagytuk. Mikor visszamentünk, hogy indulunk haza akkor arra lettünk figyelmesek, hogy valaki madáritatót csinált a tetejéből. A csomagtértetőn felmászott és a tetőn ugrálhatott. Törném kezit lábát ha elkapnám !!!!

Ezért a tetőn is volt mit csiszolni :(((

 

Persze közben az alvázvédelemről sem feledkeztünk meg:

Lett ecsetelve majd fújva és ismét ecsetelve....és biztos ami biztos ismét fújva :D

 

És a hosszas gittelgetés és alvázvédelem után jöhetett a várva várt szórógittelés:

 

Azt mondták, hogy a piros szín nem takar rendesen ezért piros legyen alatta a szórógitt is........ akár hogy nézem ez inkább bugyirózsaszín!!!

 

És még oldalról is bugyirózsaszín!!!

 

Akár honnan nézem ez mindenhonnan bugyirózsaszín!!!

Mindegy...a festés talán javít rajta....bár erre is azt mondták, hogy piros .... Akkor a festék valyon milyen színű lesz????

 

 

 

A fújás után a végeredmény tökéletes lett :DD

 

És akár honnan néztem, a végeredmény tökéletes lett!

 

Csilli - villi lett mindenhonnan!!!

 

Még a teteje is!

 

Apum festette le és ahhoz képest hogy sohasem volt fényező és hogy az elmult 10 évben nem fényezett egy kocsit sem és előtte is csak nagyon keveset ez nyagyon jól sikerült. Pedig csak egy sima kétkomponensű festékkel lett lefújva.Ezúton is köszönet apumnak!

Összeszerelés után a végeredmény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beltérből most még kimaradt a hangszóró, mert ezután műszakira ment és ott ugye minden ülésnek bent kell lennie.

 

Így a végén már úgy érzem nagyon megérte a rengeteg melót amit belefektettem, pedig rengeteg holtpont volt, amikor úgy gondoltam, hogy inkább kitolom a méhbe, mert sohasem lesz kész.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atis126p.blog.hu/api/trackback/id/tr531257917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zotyó 2009.09.08. 18:59:16

Szia! Gratulálok az autóhoz! Szép lett a végeredmény! Sajna az én pókom tetejét is megtaposták rendesen és van mit lakatolni is, szerencsére nem súlyos, egyelőre nem vágok bele a teljes felújításba, mert nincsen rá megfelelő mennyiségű pénz... Amúgy én a helyedben nem tettem volna fel azokat a díszléceket: 1, ez egy kúpos, ahhoz ez nem való, 2 szeret a víz megállni mögötte és kirohasztani a kasznit...:(
Króm lökösök jobban illenének rá!;)
A fényezése nagyon szép lett!
Régebben én mindenáron kúpost szerettem volna, de rájöttem kicsi az esély rá, még egy kisműszerfalasra is...:( közben volt pár kúpos, sajnos nagyon tré állapotban...:( És aztán mikor nem számítottam rá, polski tulaj lettem.:)
Ja én is vezetek blogot: p126.blog.hu
Várom a további bejegyzéseidet!;)
Üdv! Végh Zoli

Atis126p 2009.09.09. 00:27:12

@Zotyó:Köszönöm a véleményedet, de akkor én mindenképpen műanyag lököst meg díszléceket akartam. De a mostani felújításnál a díszlécek lekerülnek róla. Igaz már kúpos felni sincsen már régóta.

polski rider 2009.09.09. 12:28:49

@Atis126p:
Az oldalsó díszleceket én is eltűntettem lakatoláskor. Haszontalanok, csúnyák és még a kasztni is rohad alattuk, teljesen feleslegesek. Viszont a műanyag kislökös mostanában tetszik.:)

Zotyó 2009.09.09. 15:28:29

Igen láttam, hogy most már más felnik vannak, így már tényleg jobb a kislökös, én régebben mindenképpen BIS lököst akartam, szinte ez volt az első vegvett alkatrészeim között, pár évet pihent a szekrény tetején és mostmár inkább a gyári kiénzetre törekszem, vagyis a kislökösre, padláson van egy csomó, de mindegyik tolatólámpás, az egyetlen sima az pedig megrogyott a tartóvasnál...
Krómlökösök megvannak még?:)

Atis126p 2009.09.09. 22:57:04

@Zotyó: Legjobb tudomásom szerint megvannak még a krómlökösök a pincében. Nem tökéletesek , de nem is tropák :) Én most majd bis lökösöket akarok. Igaz van belőle 2 garnitúrám, bár a hátsók szinte teljesen szarok. Kis lökösből nekem is csak tolatólámpásom van.
süti beállítások módosítása